2015. február 4., szerda

Tejszínes, gombás csirkemell penne tésztával recept

Tejszínes, gombás csirkemell

Tejszínes, gombás csirkemell penne tésztával

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
30 dkg gomba
1-2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
500 ml 10%-os főző tejszín 
olíva olaj
sűrítéshez apró szemű zabpehely
fűszerek ízlés szerint (vegeta, bors, oregánó, petrezselyem)
penne tészta

Recept:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Kb. 2 kanál zabpelyhet felöntünk annyi tejszínnel, hogy ellepje, állni hagyjuk. A vörös hagymát az olíva olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkemell csíkokat és az összezúzott fokhagymát. A húst ízlés szerint fűszerezzük és megpirítjuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Addig főzzük amíg a gomba leve teljesen elfő róla.
Felöntjük a tejszínnel és az áztatott zabpehellyel. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett forrástól számított 2-3 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
Kifőzzük mellé a tésztát.
Tálaláskor lehet a tetejére egy kis sajtot reszelni.