2010. január 28., csütörtök

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával recept

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Hozzávalók (6 személyre)


8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.


Elkészítési idő: 15 perc.Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ. Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelű '2000).