Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg főtt, tört főtt burgonya,
1,5 dkg élesztő, 2
dl tej, cukor, só, olaj)
A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy
meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel
futtasd fel az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el
a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva -
sok levegőt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edénybe
(langyos helyre) takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt,
nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Az
olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a
lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd
pirosra.