Diós zellersaláta
Hozzávalók:
1 zeller
1 kis alma
1 citrom
20 dkg dió
A szószhoz:
1 tojássárgája
só
bors
1 kanál mustár
kevés olaj
2 evőkanál tejföl
1 kanál méz
Elkészítése:
Meghámozom a zellert és az almát, lereszelem, és megöntözöm a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Durvára vágom a diót, a felét a zellerhez keverem. A szószhoz összekeverem a hozzávalókat, beleforgatom a salátát. Megpirítom a megmaradt diót, és díszítésként-ízesítésként megszóróm vele a salátát.
Meghámozom a zellert és az almát, lereszelem, és megöntözöm a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Durvára vágom a diót, a felét a zellerhez keverem. A szószhoz összekeverem a hozzávalókat, beleforgatom a salátát. Megpirítom a megmaradt diót, és díszítésként-ízesítésként megszóróm vele a salátát.