2015. április 9., csütörtök

Füstölt húsos pulykamell recept



Füstölt húsos pulykamell


Hozzávalók:

50 dkg pulykamell
30 dkg főtt-füstölt tarja
1 tojás
20-30 dkg sajt
só,
bors ízlés szerint

Elkészítése: A pulykamell nagyobb szeletekre vágjuk, majd egy kicsit kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk. A füstölt húst ledaráljuk és a nyers tojással, borssal összekeverjük. Az így kapott tölteléket a pulykamellekre halmozzuk, majd felcsavarjuk őket, és hústűvel megtűzzük. A göngyölegeket a sütőben fólia alatt megsütjük/megpároljuk, majd levéve a fóliát aranybarnára sütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, ráreszeljük a sajtot, majd rápirítjuk. Sütőből kivéve körettel tálaljuk.