2015. április 9., csütörtök

Cerbonás túrótorta recept



Cerbonás túrótorta


Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:

10 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
15 dkg kukoricapehely
3 evőkanál étkezési zselatin
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 citrom leve
25 dkg tehéntúró
4-5 dl tejszín
35 dkg kimagozott cseresznye

Elkészítése: A vajat a csokoládéval együtt felolvasztjuk vízgőz fölött. Belekeverjük a kukoricapelyhet. Egy sütőpapírt vagy alufóliát vajjal megkenünk és rányomunk 12 csokis halmocskát... A megmaradt kukoricás masszát beletöltjük, és jól lenyomkodjuk. A hűtőbe tesszük. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, és állni hagyjuk. A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és az áttört túrót. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kis lángon folytonos keverés mellett felolvasztjuk, majd ha már nem forró, néhány evőkanál túrómasszát elkeverünk benne. Ezután összeforgatjuk a maradék túrómasszával és a tejszínhabbal. A krém egyik felét a kukoricás alapra kenjük. Rátesszük a cseresznyét és erre a megmaradt túrókrémet. A tortát legalább 1 órára hűtőbe tesszük, végül feldíszítjük a csokis kukoricahalmokkal. Nagyon mutatós. Valentin-nap alkalmából szív alakú formában szoktam elkészíteni.

Megjegyzés: Nekem eddig mindig bejött...