Cerbonás túrótorta
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
10 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
15 dkg kukoricapehely
3 evőkanál étkezési zselatin
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 citrom leve
25 dkg tehéntúró
4-5 dl tejszín
35 dkg kimagozott cseresznye
Elkészítése: A vajat a csokoládéval együtt
felolvasztjuk vízgőz fölött. Belekeverjük a kukoricapelyhet. Egy sütőpapírt
vagy alufóliát vajjal megkenünk és rányomunk 12 csokis halmocskát... A
megmaradt kukoricás masszát beletöltjük, és jól lenyomkodjuk. A hűtőbe tesszük.
A zselatint fél dl vízben feloldjuk, és állni hagyjuk. A cukrot a
tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és az áttört
túrót. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kis lángon folytonos keverés
mellett felolvasztjuk, majd ha már nem forró, néhány evőkanál túrómasszát
elkeverünk benne. Ezután összeforgatjuk a maradék túrómasszával és a
tejszínhabbal. A krém egyik felét a kukoricás alapra kenjük. Rátesszük a
cseresznyét és erre a megmaradt túrókrémet. A tortát legalább 1 órára hűtőbe
tesszük, végül feldíszítjük a csokis kukoricahalmokkal. Nagyon mutatós.
Valentin-nap alkalmából szív alakú formában szoktam elkészíteni.
Megjegyzés: Nekem eddig mindig bejött...