2016. október 3., hétfő

Sült karamellás alma

Sült karamellás alma

Hozzávalók (4 személyre)
  1. 4 alma
  2. 60 ml apróra vágott pekándió
  3. 2 ml őrölt fahéj
  4. 100 ml apróra vágott, puha vajkaramella
  5. 30 ml brandy-be áztatott mazsola
  6. 60 ml barnacukor
  7. 60 ml vaj
  8. 5 ml brandy
  9. 15 ml tejszín
  10. Tejszínhab, vagy fagylalt a szervírozáshoz
Elkészítése
  1. Csumázzuk ki az almákat úgy, hogy az aljukat ne vágjuk ki.
  2. Keverjük össze a pekándiót, a karamella felét, az őrölt fahéjat és a brandy-be áztatott mazsolát.
  3. A keverékkel töltsük meg az almákba vájt üreget.
  4. Egyesével csomagoljuk be az almákat a fóliába. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, helyezzük rá a fóliás almákat, majd rakjuk 180°C-os sütőbe, és süssük körülbelül 20 percig, amíg az almák meg nem puhulnak.
  5. Olvasszuk fel a vajat, a barnacukrot és a maradék vajkaramellát egy edényben. A folyékony karamellhez adjunk 5 ml brandy és 15 ml tejszínt.
  6. Az így kapott karamellszószt kanalazzuk rá a forró almákra, amelyeket tejszínhabbal, vagy fagylalttal díszítve tálaljunk. Kihagyhatatlan élmény!