2016. február 6., szombat

Meggyes lepény recept


Meggyes lepény

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók:
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • meggy

ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A tepsit kivajazzuk-lisztezzük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
    A tojásokat habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, majd a diót és a sütőporral elkevert lisztet, illetve a tejet is. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát, és megszórjuk lisztbe vagy darált dióba forgatott meggyel.
    Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, az ajtót nem nyitogatjuk. Jó étvágyat hozzá!