2010. január 21., csütörtök

Ez egy tuti jó sajtos pogi recept

hozzávalók:
  • 50 dkg finom liszt
  • 25 dkg ráma margarin
  • 30-40 dkg reszelt sajt
  • 4dl kefír
  • 1dl tej
  • 1csomag élsztő por
  • pici só és cukor
  • tojás sárgája (amivel a tésztát majd megkenjük)

elkészítés:

Az élesztőport a meglangyosított tejbe tesszük a cukorral együtt elkeverjük. Félretesszük. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, a sajtból annyit félreteszünk amit majd a tetejére lesz (kb. 10dkg). Az egészet jól összegyúrjuk.

Hagyjuk a tésztát állni kb. fél-egy órát meleg helyen amig megkel.

Újra átgyúrjuk jó alaposan, majd ismét kelesztjük fél-egy órát.

Ha megkelt pogácsa formákat szaggatunk belőle, a tetejét megkenjük a tojás sárgájval, megszórjuk a reszelt sajtal.

Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 percig sütjük.