Hozzávalók:
(26 cm-es tortaformához)
75 gramm étcsokoládé (70%-os a legjobb)
2 egész tojás + 1 fehérje
80 gramm vaj
80 gramm kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
50 gramm finom szemcsés zsemlemorzsa, csipet só
A töltelékhez 100 gramm sárgabarack lekvár
A mázhoz 100 gramm étcsokoládé (szintén 70%-os)
30 gramm kristálycukor
3,5 evőkanál víz
A tortaformát kibélelem sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítem
170ºC-ra. Vizet forralok, melyre hőálló
üvegtálat teszek és beleteszem a darabokra tördelt csokoládét, hogy szép lassan
felolvadjon.
A vajat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom a tojások
sárgáját és így is habosra keverem. A felolvasztott csokoládét és a
zsemlemorzsát is belekeverem.
A 3 tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, ezután
óvatosan egy fémkanállal a masszába forgatom. A masszát a tortaformába öntöm és
a sütőbe teszem és kb. 40 percig sütöm.
Amikor megsült a tészta rácsra borítom, ha kihűlt
kettévágom.
A lekvárral megkenem a kettévágott tortalapot, ráteszem a
felső részt és azt is megkenem és a torta oldalát is.
Félreteszem amíg a mázat elkészítem.
Felforralom a vizet a cukorral aztán beleteszem a
széttördelt csokit és folyamatosan keverem amig fel nem olvad. Ha felolvadt
ráöntöm a tortára és egy széles pengéjű késsel elsimítom.
Hűtőbe teszem a fogyasztásig.