2017. május 9., kedd

Sacher torta recept

sacher torta

Hozzávalók:
(26 cm-es tortaformához)

75 gramm étcsokoládé (70%-os a legjobb)
2 egész tojás + 1 fehérje
80 gramm vaj
80 gramm kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
50 gramm finom szemcsés zsemlemorzsa, csipet só

A töltelékhez 100 gramm sárgabarack lekvár

A mázhoz 100 gramm étcsokoládé (szintén 70%-os)
30 gramm kristálycukor
3,5 evőkanál víz

 Elkészítés:
A tortaformát kibélelem sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítem 170ºC-ra.  Vizet forralok, melyre hőálló üvegtálat teszek és beleteszem a darabokra tördelt csokoládét, hogy szép lassan felolvadjon.

A vajat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom a tojások sárgáját és így is habosra keverem. A felolvasztott csokoládét és a zsemlemorzsát is belekeverem.
A 3 tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, ezután óvatosan egy fémkanállal a masszába forgatom. A masszát a tortaformába öntöm és a sütőbe teszem és kb. 40 percig sütöm.
Amikor megsült a tészta rácsra borítom, ha kihűlt kettévágom.
A lekvárral megkenem a kettévágott tortalapot, ráteszem a felső részt és azt is megkenem és a torta oldalát is.
Félreteszem amíg a mázat elkészítem.
Felforralom a vizet a cukorral aztán beleteszem a széttördelt csokit és folyamatosan keverem amig fel nem olvad. Ha felolvadt ráöntöm a tortára és egy széles pengéjű késsel elsimítom.

Hűtőbe teszem a fogyasztásig.