Hozzávalók:
- trapista sajt
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
- burgonya vagy rizs köretnek
- majonéz
- tejföl
- vegeta
Elkészítés:
A sajtot kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tojást és a lisztet jól összekeverjük, pici vegetával ízesítjük. Ha nagyon sűrű a massza akkor keverünk bele egy kis vizet. A zsemlemorzsát kitesszük egy tányérra. A sajtot először a tojásos-lisztes masszába forgatjuk, majd a zsemlemorzsába és ezt még egyszer megismételjük. Tehát a sajtot duplán panírozzuk be.
Az olajat jól felforrósítjuk és kisütjük benne a sajtokat. A sajt nagyon rövid idő alatt megsül. Amikor a panír elkezd felpúposodni már vehetjük is ki az olajból.
Köretnek sült krumplit vagy rizst tálalunk hozzá és majonézes tejfölt. Én szoktam áfonyalekvárral is enni.