Hozzávalók:
25 dkg zsír vagy vaj
2 dkg élesztő
50 dkg liszt
1,5 dl tejföl
csipet só
kevés porcukor
A töltéshez: lekvár, diókrém, mákkrém, gesztenyepüré, túró,
nutella és bármi, ami tölteléknek jó
A hempergetéshez:
kb. 20-25 dkg porcukor
2-3 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A zsírt vagy vajat habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot,
lisztet, sót, tejfölt és belemorzsoljuk az élesztőt. Tésztává gyúrjuk és egy
éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap kivesszük a hűtőből és egy órát állni hagyjuk.
Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk és négyzetekre
felvágjuk. A négyzetek közepére tölteléket teszünk, majd háromszögbe hajtjuk és
kiflit formázunk belőle.
A kifliket sütőpapírra tesszük és 180 fokra melegített
sütőbe tesszük. Addig sütjük amíg pirulni kezd. Ha megsült, melegen a vaníliás
porcukorba forgatjuk. Ha kihűlt azonnal fogyasztható.