2016. február 4., csütörtök

Citromos sült csirkecomb recept

Citromos sült csirkecomb

Hozzávalók


  • 4 db csirkecomb
  • 3 kiskanál Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez
  • 2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100 ml olíva olaj
  • frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a csirkecombokat. Tegyük őket egy műanyag edénybe. Csavarjunk rájuk 2 db citromot és öntsünk rá kb. 1 dl olíva olajat is.Forgassuk át és tegyük hűtőbe, lefedve kb. 2 óra hosszat.
  2. Forrósítsunk föl egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olíva olajat. Tegyük a serpenyőbe először bőrrel lefelé a csirkecombokat, és pirítsuk le őket. Majd fordítsuk meg és pirítsuk meg 3-4 perc a alatt a másik oldalukat is.
  3. Ezután szórjuk meg mindkét oldalukat csirkés Delikáttal. Öntsük a citromos olíva olajas páclét egy hőálló tálba, erre tegyük rá bőrrel fölfelé a csirkecombokat. Fedjük le fóliával és helyezzük őket 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Süssük kb. 20 percig lefedve, majd vegyük le a fóliát és süssük további 10 percet fólia nélkül. Ha kész, tálaljuk pl. pirított burgonyával és édesköménnyel.