Citromos sült csirkecomb recept
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 3 kiskanál Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez
- 2 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 ml olíva olaj
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Tisztítsuk meg a csirkecombokat. Tegyük őket egy műanyag edénybe. Csavarjunk rájuk 2 db citromot és öntsünk rá kb. 1 dl olíva olajat is.Forgassuk át és tegyük hűtőbe, lefedve kb. 2 óra hosszat.
- Forrósítsunk föl egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés olíva olajat. Tegyük a serpenyőbe először bőrrel lefelé a csirkecombokat, és pirítsuk le őket. Majd fordítsuk meg és pirítsuk meg 3-4 perc a alatt a másik oldalukat is.
- Ezután szórjuk meg mindkét oldalukat csirkés Delikáttal. Öntsük a citromos olíva olajas páclét egy hőálló tálba, erre tegyük rá bőrrel fölfelé a csirkecombokat. Fedjük le fóliával és helyezzük őket 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Süssük kb. 20 percig lefedve, majd vegyük le a fóliát és süssük további 10 percet fólia nélkül. Ha kész, tálaljuk pl. pirított burgonyával és édesköménnyel.