Hozzávalók (4 személyre)
- 4 alma
- 60 ml apróra vágott pekándió
- 2 ml őrölt fahéj
- 100 ml apróra vágott, puha vajkaramella
- 30 ml brandy-be áztatott mazsola
- 60 ml barnacukor
- 60 ml vaj
- 5 ml brandy
- 15 ml tejszín
- Tejszínhab, vagy fagylalt a szervírozáshoz
Elkészítése
- Csumázzuk ki az almákat úgy, hogy az aljukat ne vágjuk ki.
- Keverjük össze a pekándiót, a karamella felét, az őrölt fahéjat és a brandy-be áztatott mazsolát.
- A keverékkel töltsük meg az almákba vájt üreget.
- Egyesével csomagoljuk be az almákat a fóliába. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, helyezzük rá a fóliás almákat, majd rakjuk 180°C-os sütőbe, és süssük körülbelül 20 percig, amíg az almák meg nem puhulnak.
- Olvasszuk fel a vajat, a barnacukrot és a maradék vajkaramellát egy edényben. A folyékony karamellhez adjunk 5 ml brandy és 15 ml tejszínt.
- Az így kapott karamellszószt kanalazzuk rá a forró almákra, amelyeket tejszínhabbal, vagy fagylalttal díszítve tálaljunk. Kihagyhatatlan élmény!